# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
2 | Gelincik Otu | 1 Kilogram |
3 | Soğan | 3 Adet |
4 | Zeytin Yağı | 0.5 Çay Bardağı |
5 | Yufka | 4 Adet |
6 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
7 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
8 | Pul Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
9 | Yoğurt | 3 Yemek Kaşığı |
10 | Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
11 | Yumurta | 1 Adet |
Gelincik Otlu Börek Gelincik otlarını temizleyip, bol suda bekletin ve iyice yıkayın. Otları iri doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın, zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları ilave edip, kavurmaya devam edin. Otlar pişince ateşten alıp, tuzunu, baharatlarını ekleyip, karıştırın.
Yufkaları dört parçaya ayırın. Malzemeyi parçalara paylaştırın. Sivri ucundan sarıp, rulo yapın. Gül şekli verin. Yufkaları yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp böreklerin üzerine sürün. 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
IIıyınca servis edin. Afiyet olsun.
Kalori | 572.88 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 18.61 g | 28% |
Kolestrol | 1.17 mg | 0% |
Sodyum | 301.01 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 81.26 g | 27% |
Protein | 17.84 g | 36% |
Kalsiyum | 14.78 mg | 1% |
Demir | 0.78 mg | 4% |
Potasyum | 293.42 mg | 8% |
A Vitamini | 847.12 IU | 17% |
B3 Vitamini | 0.66 mg | 3% |
B6 Vitamini | 6 mg | 300% |
E Vitamini | 3.64 mg | 12% |
K Vitamini | 2.08 µg | 0% |