Fransız Tostu - COOK Tüketici Ürünleri

Fransız Tostu

  • Kaç Kişilik: 2
  • Sofra: Fransız Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1817 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 5 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Riviera Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Toz Şeker 2 Çorba Kaşığı
3 Seramik Tava 1 Adet
4 Yumurta 2 Adet
5 Vanilya 1 Tutam
6 Taze Nane 4 Yaprak
7 İnek Sütü 1 Çay Bardağı
8 Çavdar Ekmeği 4 Dilim
9 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
10 Çırpma Teli 1 Adet
11 Çırpma Kasesi 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Sos: Yumurta,süt vanilya ve yarım yemek kaşığı toz şekeri, çırpma kasesine koyup çırpma teliyle homojen bir sıvıya dönüşene kadar çırpın.

2

Pişirme: Seramik tavaya yağı koyup orta dereceli ateşte ısıtın,yağ kızdığı zaman dilimlenmiş çavdar ekmeklerini (Bayat ekmek tercih edin zira sosu daha iyi çekiyor ve kızardığında üzeri çıtır içi yumuşacık oluyor)hazırladığımız bu sosa yavaş yavaş batırıp pembeleşene kadar kızartın.Kızarmış dilimleri COOK yağlı pişirme kağıdı veya kağıt bir havlu üzerine alarak ılıtın.Tostları tabağa koyduktan sonra üzerine kalan toz şekeri serpin.Taze nane yaprağıyla süsledikten sonra,arzuya göre marmelat veya mevsim meyveleriyle servis edin.Afiyet olsun...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 908.62 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 53.96 g 82%
Katı Yağ 0.67 g 3%
Sodyum 673.1 mg 28%
Toplam Karbonhidrat 51.73 g 17%
Diyet Lifi 4 mg 13%
Protein 18.6 g 37%
Kalsiyum 118.66 mg 12%
Demir 2 mg 11%
Potasyum 390.94 mg 11%
A Vitamini 67.67 IU 1%
B6 Vitamini 0.07 mg 4%
E Vitamini 7.38 mg 25%
K Vitamini 3.81 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.