# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Riviera Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Toz Şeker | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Seramik Tava | 1 Adet |
4 | Yumurta | 2 Adet |
5 | Vanilya | 1 Tutam |
6 | Taze Nane | 4 Yaprak |
7 | İnek Sütü | 1 Çay Bardağı |
8 | Çavdar Ekmeği | 4 Dilim |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
10 | Çırpma Teli | 1 Adet |
11 | Çırpma Kasesi | 1 Adet |
Hazırlama: Sos: Yumurta,süt vanilya ve yarım yemek kaşığı toz şekeri, çırpma kasesine koyup çırpma teliyle homojen bir sıvıya dönüşene kadar çırpın.
Pişirme: Seramik tavaya yağı koyup orta dereceli ateşte ısıtın,yağ kızdığı zaman dilimlenmiş çavdar ekmeklerini (Bayat ekmek tercih edin zira sosu daha iyi çekiyor ve kızardığında üzeri çıtır içi yumuşacık oluyor)hazırladığımız bu sosa yavaş yavaş batırıp pembeleşene kadar kızartın.Kızarmış dilimleri COOK yağlı pişirme kağıdı veya kağıt bir havlu üzerine alarak ılıtın.Tostları tabağa koyduktan sonra üzerine kalan toz şekeri serpin.Taze nane yaprağıyla süsledikten sonra,arzuya göre marmelat veya mevsim meyveleriyle servis edin.Afiyet olsun...
Kalori | 908.62 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 53.96 g | 82% |
Katı Yağ | 0.67 g | 3% |
Sodyum | 673.1 mg | 28% |
Toplam Karbonhidrat | 51.73 g | 17% |
Diyet Lifi | 4 mg | 13% |
Protein | 18.6 g | 37% |
Kalsiyum | 118.66 mg | 12% |
Demir | 2 mg | 11% |
Potasyum | 390.94 mg | 11% |
A Vitamini | 67.67 IU | 1% |
B6 Vitamini | 0.07 mg | 4% |
E Vitamini | 7.38 mg | 25% |
K Vitamini | 3.81 µg | 0% |