# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1 Kahve Fincanı |
2 | Toz Şeker | 1 Kahve Fincanı |
3 | Tereyağ | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Yarım Yağlı İnek Sütü | 500 Mililitre |
5 | Yumurta | 3 Adet |
6 | Milföy Hamuru | 4 Yaprak |
7 | Vanilya | 2 Çay Kaşığı |
8 | Pasta Tabanı Kakaolu | 1 Adet |
9 | Dondurulmuş Frambuaz | 300 Gram |
10 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: 4 yaprak milföy hamurunu COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizde milföyler kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Çift katlı kakaolu pasta tabanınızı kalp şeklindeki kalıplar ile kesin. 4 adet çift katlı kek elde edin. Bir tencerede yumurta sarılarını çırpın, sırası ile şekeri ve unu ilave edip çırpın. Bu karışıma sütü azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyip karıştırmadan ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra karıştırın. Kalp şeklinde kestiğimiz keklerin 1.katının üzerine ve 2.katının altına hazırladığınız kremayı sürün, arasına frambuazları yerleştirin. 2.katı üstüne kapattıktan sonra üzerine tekrar krema sürün. Fırında kızarttığınız milföy hamurlarını ufalayarak kremanın üzerine serpiştirerek yapıştırın.
Servis: Hazırlamış olduğunuz pastayı servis tabağınıza aldıktan sonra frambuaz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 397.31 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 8.15 g | 12% |
Katı Yağ | 1.86 g | 9% |
Kolestrol | 5.46 mg | 2% |
Sodyum | 569.95 mg | 24% |
Toplam Karbonhidrat | 70.04 g | 23% |
Diyet Lifi | 1.31 mg | 4% |
Protein | 17.21 g | 34% |
Kalsiyum | 177.57 mg | 18% |
Demir | 2.41 mg | 13% |
Potasyum | 393.93 mg | 11% |
A Vitamini | 306.95 IU | 6% |
E Vitamini | 0.11 mg | 0% |
K Vitamini | 1.67 µg | 0% |