Fıstıklı Çıkın Kurabiye - COOK Tüketici Ürünleri

Fıstıklı Çıkın Kurabiye

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 19437 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1 Su Bardağı
2 Kakao 1 Paket
3 Pudra Şekeri 1 Su Bardağı
4 Antep Fıstığı 2 Fincan
5 Yumurta 2 Adet
6 Margarin 1 Paket
7 Kabartma Tozu 1 Paket
8 Vanilya 1 Paket
9 Buğday Nişastası 2 Paket

Yapım Aşamaları

1

Yapılışı: Öncelikle tüm toz malzemeleri eleyip, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin ile kulak memesi kıvamında yumuşakça bir hamur hazırlayın. (Un miktarını siz ayarlayabilirsiniz, çünkü tarifte 1 su bardağı diyordu, benim hamurum 2 su bardağı un ile ancak toparlandı) Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, 1 çay kaşığı kadar kakao ile karıştırın. (Kurdelesi için) Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyun. İçine dövülmüş antep fıstığı (marmelat veya çikolatada olabilir)nı koyun, ağzını bohça gibi büzün. Kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğünüz ağız kısmına kurdele şekli verin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişirin.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 2429.68 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 134.15 g 203%
Katı Yağ 19 g 95%
Doymamış Yağ 18.63 g 186%
Sodyum 1269.07 mg 53%
Toplam Karbonhidrat 255.15 g 85%
Diyet Lifi 15.38 mg 51%
Protein 45.78 g 92%
Kalsiyum 6.16 mg 1%
Demir 0.16 mg 1%
Potasyum 74.37 mg 2%
A Vitamini 4463.75 IU 89%
E Vitamini 11.25 mg 38%
K Vitamini 0.12 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.