Fish & Chips - COOK Tüketici Ürünleri

Fish & Chips

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 6210 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 5 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 0.5 Litre
2 Un 1 Su Bardağı
3 Mısır Unu 3 Çorba Kaşığı
4 Levrek 4 Adet
5 Kabartma Tozu 0.5 Paket
6 Bira Gazı Kaçmış Maya İçin 1 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Fish & Chips 1. Balıkların temizlenmiş, kılçıkları çıkarılmış ve derisi yüzülmüş olmalı. 2. Filetoları ince uzun (1 parmak boyu) kesin. 3. Tuz, kabartma tozu, mısır unu ve 5 dolu yemek kaşığı unu karıştırın. İçine yavaşça birayı dökerken unu karıştırın. Cıvık bir hamur hazırlayın. Üstüne kapatıp 15 dakika bekletin. 4. Derin kızartma tenceresinde bol yağ kızdırın. 5. Balıkları artan una bulayın. Sonra sosa batırın. Fazla sosunu akıtıp balığı kızgın yağa bırakın. 4–5 dakika balıkları bu şekilde kızartın. Arada balığı çevirin ki her tarafı kızarsın. 6. Pişen balığı delikli kepçeyle yağdan çıkarıp havlu kağıt üzerine koyun. Yağı emilince servise tabağına alıp elma dilimli patates ile servis edin.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1552.62 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1117.73 g 1694%
Sodyum 55.88 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 5.75 g 2%
Protein 43.31 g 87%
E Vitamini 52 mg 173%
K Vitamini 0.07 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.