# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
2 | Esmer Şeker | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Tarçın | 0.5 Çay Kaşığı |
5 | Zencefil | 0.5 Çay Kaşığı |
6 | Tereyağ | 3 Yemek Kaşığı |
7 | Ceviz | 0.5 Su Bardağı |
8 | Patates | 4 Adet |
9 | Yumurta | 2 Adet |
10 | Muskat Cevizi | 1 Çay Kaşığı |
11 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: Muskat cevizini rendeleyin ve tepsinize COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı'nı serin. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın ve COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdına yerleştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve karabiber, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin.
İlk Pişirme: Patatesleri 200C de ısttığınız fırına koyun ve 45 dk pişirin.
Hazırlanışı (devam): Fırından çıkardığınız patatesleri çukur bir kaba koyun, tereyağını ekleyin ve bir çatal yardımı ile patatesleri ezin. Daha sonra esmer şekeri, zencefili ve tarçını ilave edin ve karıştırma işlemine devam edin. Daha önceden rendelediğiniz muskat cevizini ve 2 yumurtayı da kırarak çukur kaba ilave edin ve iyice karıştırın.
Çift Taraflı Pişirme Özelliği: Tepsiye sermiş olduğunuz COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı'nı ya çift taraflı özelliği sayesinde ters çevirerek bu yemekte tekrardan kullanabilirsiniz. Ya da tepsinize yeni bir COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serebilirsiniz.
İkinci Pişirme: Çukur kapta hazırlamış olduğunuz karışımı tepsiye boşaltın ve COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı üzerine eşit bir şekilde yayın, üzerine cevizleri serpiştirin. Tepsiyi fırına atıp 15 dakika kadar daha pişirin.
Servis: İkinci kez fırından çıkardığınız patatesleri yuvarlak bir kap veya dondurma kaşığı ile keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 358.02 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 9.47 g | 14% |
Katı Yağ | 2.58 g | 13% |
Kolestrol | 7.95 mg | 3% |
Sodyum | 395.75 mg | 16% |
Toplam Karbonhidrat | 34.7 g | 12% |
Protein | 12.43 g | 25% |
Kalsiyum | 38.71 mg | 4% |
Demir | 2.46 mg | 14% |
Potasyum | 683.1 mg | 20% |
A Vitamini | 132.97 IU | 3% |
B3 Vitamini | 0.88 mg | 4% |
B6 Vitamini | 0.38 mg | 19% |
E Vitamini | 1.62 mg | 5% |
K Vitamini | 1.37 µg | 0% |