# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
2 | Defne Yaprağı | 4 Dal |
3 | Kişniş | 1 Tutam |
4 | Kültür Mantarı | 4 Adet |
5 | Limon | 2 Adet |
6 | Somon | 1 Adet |
7 | Domates Rendesi | 4 Adet |
8 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
9 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (8m) | 1 Adet |
ön hazırlık somon balığımızı güzelce temizleyip tuzumuzun bi kısmı ile tuzlayıp öğütülmüş kişnişimize bulayıp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
domates sosunu hazırlama domatesleri rendeleyip yağsız tavaya al mantarlarıda ince ince kıy domateslerin içine kat tuz ekleyip sotele
hazırlanışı cook yağlı pişirme kağıdımızı tepsi şeklinde kesip tepsimizin altına koyuyoruz daha sonra balığımızı koyup kenarına hazırladığımız domates sosunu yayıyoruz 4 dal defne yaprağımızı da balığımızın üstüne koyuyoruz tepsimizin üzerini cook folyo ile kapatıp 200 derecedeki fırına veriyoruz 30 dk piştikten sonra fırından cıkartıp cook folyoyu tepsinin üzerinden alıyoruz dilimlediğimiz limonları balığımızın üzerine yerleştirip 15 dk daha pişmek üzere fırına veriyoruz.
Kalori | 136.06 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 4.1 g | 6% |
Kolestrol | 0.5 mg | 0% |
Sodyum | 500.05 mg | 21% |
Toplam Karbonhidrat | 15.32 g | 5% |
Diyet Lifi | 1.5 mg | 5% |
Protein | 23.28 g | 47% |
Kalsiyum | 20.06 mg | 2% |
Demir | 0.63 mg | 4% |
Potasyum | 700.11 mg | 20% |
A Vitamini | 1125 IU | 23% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B3 Vitamini | 1.01 mg | 5% |
B6 Vitamini | 1.38 mg | 69% |
B12 Vitamini | 0.05 µg | 0% |
E Vitamini | 3 mg | 10% |