1
domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.kesilmiş tarafları yukarı gfelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba dizin.kekik, tuz karabiber esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.domatesleri 15 dakika bir yüzü 15 dakika diğer yüzü olmak üzere30 dakika pişirin.fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın.ekmek dilimlerini 2 yüzü kızarıncaya kadar pişirin.ekmeklerin üzerine 2 ya bölünmüş sarımsakları dilediğiniz kadar sürün.enginarı limolu suda haşlayın.küp küp doğrayın ve domateslerin içine doldurun.ılıkken servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
220.92 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
5.18 g |
8% |
Katı Yağ |
0.04 g |
0% |
Kolestrol |
0.6 mg |
0% |
Sodyum |
271.78 mg |
11% |
Toplam Karbonhidrat |
26.24 g |
9% |
Diyet Lifi |
1.2 mg |
4% |
Protein |
18.82 g |
38% |
Kalsiyum |
135.16 mg |
14% |
Demir |
4.86 mg |
27% |
Potasyum |
802.66 mg |
23% |
A Vitamini |
2909.19 IU |
58% |
B1 Vitamini |
0.17 mg |
11% |
B2 Vitamini |
0.21 mg |
12% |
B3 Vitamini |
1.5 mg |
8% |
B6 Vitamini |
13.18 mg |
659% |
B12 Vitamini |
0.2 µg |
0% |
E Vitamini |
4.28 mg |
14% |
K Vitamini |
34.29 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.