1
Soğanlar halka halka, patatesler ise parmak büyüklüğünde kızartmalık kesilir. Bir paket tavuk kanat su ile yıkanır ve soğan ve patatesler ile bir borcam kap içerisine konur. Daha sonra 1,5 çorba kaşığı salça ve belirtilen miktardaki baharat (baharat damak zevkine göre kimyon, kekik, zencefil gibi çeşitlendirilebilir) borcamın içerisine eklenir ve kaşık yardımı ile bütün malzemelerin karışması sağlanır. En son borcama yayılan karışmış malzemelerin üstüne bir tutam (iki çorba kaşığı kadar) su homojen olarak eklenir.
Daha önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
621.41 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
42.32 g |
64% |
Kolestrol |
0.13 mg |
0% |
Sodyum |
492.65 mg |
21% |
Toplam Karbonhidrat |
18.92 g |
6% |
Protein |
80.44 g |
161% |
Kalsiyum |
12.18 mg |
1% |
Demir |
1.53 mg |
9% |
Potasyum |
551.05 mg |
16% |
A Vitamini |
564.84 IU |
11% |
B3 Vitamini |
1.1 mg |
6% |
B6 Vitamini |
4.28 mg |
214% |
E Vitamini |
2.92 mg |
10% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.