Fırında Patatesli Pastırma - COOK Tüketici Ürünleri

Fırında Patatesli Pastırma

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2317 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 10 Adet
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Çay Kaşığı
4 Patates 10 Adet
5 Pastırma 16 Dilim
6 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı ALÜMİNYUM FOLYO’dan 20×40 cm ebatlarında 2 parça kesip üst üste yerleştirin Patatesleri soyup ince halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup ince halka şeklinde dilimleyin.

2

Hazırlanışı (devam) Patates ve domatesleri folyonun içine kat kat yerleştirin. Üzerlerine pastırmaları koyun. Tuz ve kekik serpip folyoyu paket yapar gibi kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin.

3

Pişirme Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 579.33 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.4 g 13%
Katı Yağ 3.62 g 18%
Kolestrol 91.3 mg 30%
Sodyum 1533.01 mg 64%
Toplam Karbonhidrat 59.59 g 20%
Diyet Lifi 0.63 mg 2%
Protein 51.63 g 103%
Kalsiyum 105.03 mg 11%
Demir 9.33 mg 52%
Potasyum 2382.04 mg 68%
A Vitamini 2900.07 IU 58%
B1 Vitamini 0.13 mg 9%
B2 Vitamini 0.13 mg 8%
B3 Vitamini 2.5 mg 13%
B6 Vitamini 1.52 mg 76%
E Vitamini 7.68 mg 26%
K Vitamini 0.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.