Fırında Organik Mantar - COOK Tüketici Ürünleri

Fırında Organik Mantar

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Atıştırmalık
  • Kalori: 896 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Riviera Zeytin Yağı 0.5 Kahve Fincanı
2 Parmesan Peyniri 1 Su Bardağı
3 Maydanoz 0.5 Demet
4 Kırmızı Biber 1 Adet
5 Sarımsak 5 Diş
6 Organik Mantar 12 Adet
7 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

12 adet orta büyüklükte organik mantarın kabuklarını elde soyun. Mantarların saplarını çıkarın. Diğer tarafta çukur bir kabın içinde 1 adet minik minik doğranmış kırmızı çarliston biber, minik minik doğranmış yarım demet maydanoz, sarımsak rendesi, zeytinyağ ve bir tutam tuzu karıştırın. Çıkardığınız mantar saplarını da minik minik doğrayıp bir kenara ayırın. Hazırladığınız karışımın içine soyulmuş ve sapları çıkarılmış mantarları ilave edip, mantarları bu sosa iyice bulayın ve tercihen yarım saat kadar sosun içinde bekletin. İçine COOK yağlı pişirme kağıdı döşenmiş bir fırın kabına mantarları yerleştirin. İçinde beklettiğiniz kırmızı biberli ve maydanozlu sosu ve bir kenara ayırdığınız mantar sapları ile birlikte teker teker mantarların içine yerleştirin. Son olarak her bir mantarin üzerine rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun ...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 149.40 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 13.79 g 21%
Katı Yağ 0.02 g 0%
Sodyum 6.67 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 22.6 g 8%
Diyet Lifi 10.3 mg 34%
Protein 13.42 g 27%
Kalsiyum 17.79 mg 2%
Demir 1.43 mg 8%
Potasyum 1064.82 mg 30%
A Vitamini 468.54 IU 9%
B6 Vitamini 0.21 mg 11%
B12 Vitamini 0.5 µg 0%
E Vitamini 0.65 mg 2%
K Vitamini 91.45 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.