1
12 adet orta büyüklükte organik mantarın kabuklarını elde soyun. Mantarların saplarını çıkarın. Diğer tarafta çukur bir kabın içinde 1 adet minik minik doğranmış kırmızı çarliston biber, minik minik doğranmış yarım demet maydanoz, sarımsak rendesi, zeytinyağ ve bir tutam tuzu karıştırın. Çıkardığınız mantar saplarını da minik minik doğrayıp bir kenara ayırın. Hazırladığınız karışımın içine soyulmuş ve sapları çıkarılmış mantarları ilave edip, mantarları bu sosa iyice bulayın ve tercihen yarım saat kadar sosun içinde bekletin.
İçine COOK yağlı pişirme kağıdı döşenmiş bir fırın kabına mantarları yerleştirin. İçinde beklettiğiniz kırmızı biberli ve maydanozlu sosu ve bir kenara ayırdığınız mantar sapları ile birlikte teker teker mantarların içine yerleştirin. Son olarak her bir mantarin üzerine rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun ...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
149.40 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
13.79 g |
21% |
Katı Yağ |
0.02 g |
0% |
Sodyum |
6.67 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
22.6 g |
8% |
Diyet Lifi |
10.3 mg |
34% |
Protein |
13.42 g |
27% |
Kalsiyum |
17.79 mg |
2% |
Demir |
1.43 mg |
8% |
Potasyum |
1064.82 mg |
30% |
A Vitamini |
468.54 IU |
9% |
B6 Vitamini |
0.21 mg |
11% |
B12 Vitamini |
0.5 µg |
0% |
E Vitamini |
0.65 mg |
2% |
K Vitamini |
91.45 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.