# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Toz Şeker | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Çam Fıstığı | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Kuş Üzümü | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Tarçın | 1 Tutam |
8 | Yenibahar | 1 Tutam |
9 | Baldo Pirinç | 2 Su Bardağı |
10 | Hamsi | 1 Kilogram |
11 | Soğan | 1 Adet |
12 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Pirinci 20 dakika ıslatınız.Balıkların başlarını koparıp içlerini temizleyiniz. Balıkları hırpalamadan kılçıklarını çıkarınız. Hepsini güzelce yıkayıp, suyunu süzünüz.Yuvarlak kenarlı bir tepsi veya payreks kaba COOK yağlı kağıdı yerleştiriniz.
Pişirme: Yağın içine soğanı, fıstığı koyup hafif pembeleşene kadar kavurunuz. Soğan ve fıstık pembeleşince ıslanmış pirincin suyunu süzüp koyunuz. Bir iki kere de bununla kavurunuz.Üzerine 3,5 su bardağı su, yıkanmış üzümü, tuzu, şekeri koyup hafif ateş üzerinde pilavı pişiriniz.Ateşten alıp baharatlarını koyunuz.Balıkların yarısını sırtı alta, kuyrukları içe gelmek üzere kapalı bir şekilde daire halinde tepsiye diziniz.Tepsideki balıkların üzerine pilavın yarısını koyup yayınız.Üzerine tekrar balıkları yine aynı şekilde diziniz.Kalan pilavı da bunların üzerine koyup yayınız.Tepsiyi sıcak fırına koyp 10-15 dakika pişiriniz.
Servis: Pişen ve hafif kızaran balıkları fırından alıp servis tabağına ters çeviriniz.Afiyet olsun...
Kalori | 785.47 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 33.97 g | 51% |
Kolestrol | 0.04 mg | 0% |
Sodyum | 241.54 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 58.21 g | 19% |
Protein | 55.91 g | 112% |
Kalsiyum | 2.76 mg | 0% |
Demir | 0.35 mg | 2% |
Potasyum | 59.29 mg | 2% |
A Vitamini | 189.16 IU | 4% |
B3 Vitamini | 0.15 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1.33 mg | 67% |
E Vitamini | 2.64 mg | 9% |
K Vitamini | 1.91 µg | 0% |