1
Fırına dayanıklı yuvarlak bir fırın kabının altını yağlayıp, üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğanları ve patatesleri üst üste sıralayın.
Üstüne hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde düzgünce sıralayın. Tabağın tam ortasını bir dilim limon ile süsleyin. Minik minik doğranmış kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı üstüne serpiştirip biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. COOK Aluminyum folyoyla fırın kabınızın üzerini kapatıp fırında patatesler pişene kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarıp 4-5 dakika daha hamsiler kızarana kadar fırında bekletin. Hamsiler servise hazırdır. Afiyet olsun :))
Not: Tarif 2 kişiliktir. Eğer 4 kişilik yapmak isterseniz uygun bir kapta 2 katı hamsiyle 2 kat halinde yapabilirsiniz. Ya da başka bir balık yemeğinin yanında ara sıcak olarak sunabilirsiniz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
787.02 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
38.57 g |
58% |
Katı Yağ |
0.02 g |
0% |
Kolestrol |
0.13 mg |
0% |
Sodyum |
693.01 mg |
29% |
Toplam Karbonhidrat |
26.78 g |
9% |
Diyet Lifi |
0.27 mg |
1% |
Protein |
87.53 g |
175% |
Kalsiyum |
25.93 mg |
3% |
Demir |
1.55 mg |
9% |
Potasyum |
446.35 mg |
13% |
A Vitamini |
901.6 IU |
18% |
B3 Vitamini |
0.88 mg |
4% |
B6 Vitamini |
4.27 mg |
214% |
E Vitamini |
2.98 mg |
10% |
K Vitamini |
66.31 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.