
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Domates | 1 Adet |
| 2 | Limon | 2 Dilim |
| 3 | Pastırma | 18 Dilim |
| 4 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 0.5 Adet |
Hazırlama: 18 dilim pastırma kişi başına 3 dilim olarak hesaplanmıştır. Arzuya göre sayısı artırılabilir. Pastırmaların çemenlerini temizleyiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayınız. 2 dilim limon kesiniz. 30-40 cm boyularında alüminyum folya hazırlayınız.
Pişirme: 30-40 cm uzunluğunda kesilmiş COOK alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Halka şeklinde kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. 2 ince dilim limon da eklendikten sonra 1 çay kaşığı kadar su üzerlerine serpilir. Alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmıs fırında 190 derecede 10 dakika pişilir. Ortası açılarak servis yapılır.
| Kalori | 210.14 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 5.86 g | 9% |
| Katı Yağ | 2.7 g | 14% |
| Kolestrol | 68.04 mg | 23% |
| Sodyum | 885.63 mg | 37% |
| Toplam Karbonhidrat | 1.77 g | 1% |
| Diyet Lifi | 0.04 mg | 0% |
| Protein | 23.56 g | 47% |
| Kalsiyum | 12.71 mg | 1% |
| Demir | 2.3 mg | 13% |
| Potasyum | 262.08 mg | 7% |
| A Vitamini | 229.5 IU | 5% |
| B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
| B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
| B3 Vitamini | 0.02 mg | 0% |
| B6 Vitamini | 0.22 mg | 11% |
| E Vitamini | 0.35 mg | 1% |