# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Limon | 2 Dilim |
3 | Pastırma | 18 Dilim |
4 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 0.5 Adet |
Hazırlama: 18 dilim pastırma kişi başına 3 dilim olarak hesaplanmıştır. Arzuya göre sayısı artırılabilir. Pastırmaların çemenlerini temizleyiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayınız. 2 dilim limon kesiniz. 30-40 cm boyularında alüminyum folya hazırlayınız.
Pişirme: 30-40 cm uzunluğunda kesilmiş COOK alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Halka şeklinde kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. 2 ince dilim limon da eklendikten sonra 1 çay kaşığı kadar su üzerlerine serpilir. Alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmıs fırında 190 derecede 10 dakika pişilir. Ortası açılarak servis yapılır.
Kalori | 210.14 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.86 g | 9% |
Katı Yağ | 2.7 g | 14% |
Kolestrol | 68.04 mg | 23% |
Sodyum | 885.63 mg | 37% |
Toplam Karbonhidrat | 1.77 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.04 mg | 0% |
Protein | 23.56 g | 47% |
Kalsiyum | 12.71 mg | 1% |
Demir | 2.3 mg | 13% |
Potasyum | 262.08 mg | 7% |
A Vitamini | 229.5 IU | 5% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.02 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.22 mg | 11% |
E Vitamini | 0.35 mg | 1% |