# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 400 Gram |
2 | Eski Kaşar | 125 Gram |
3 | Zeytin Yağı | 4 Çorba Kaşığı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Defne Yaprağı | 10 Dal |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Tereyağ | 20 Gram |
8 | Sarımsak | 2 Diş |
9 | Taze Soğan | 150 Gram |
10 | Fener Balığı | 8 Adet |
Hazırlama: Taze soğanları temizledikten sonra yıkayıp verevine dilimleyin. Domatesleri yıkadıktan sonra 1 parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Domates ve taze soğanları fırın kabına koyun. Kaşar peynirini küp şeklinde kesin veya rendeleyin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavada fener balığı filetolarını harlı ateşte her iki tarafını birer dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra defne yapraklarınızı aralara yerleştirdikten sonra balık filetolarını fırın kabınızdaki domateslerin üstüne yerleştirin. Kaşar peynirini üzerlerine serpin.
Pişirme: Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Bu arada taze defne yaprağı veya adaçayı yapraklarını, ince dilimlenmiş sarmısak ve Tereyağını kızartma kabınıza koyun ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Fırında pişirmiş olduğunuz balıkların üstüne bu sosu döküp sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
Kalori | 426.39 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 24.52 g | 37% |
Katı Yağ | 0.86 g | 4% |
Kolestrol | 2.75 mg | 1% |
Sodyum | 201.05 mg | 8% |
Toplam Karbonhidrat | 4.33 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.88 mg | 3% |
Protein | 43.19 g | 86% |
Kalsiyum | 140.19 mg | 14% |
Demir | 0.74 mg | 4% |
Potasyum | 138.8 mg | 4% |
A Vitamini | 568.88 IU | 11% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.05 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.14 mg | 7% |
B12 Vitamini | 0.23 µg | 0% |
E Vitamini | 1.36 mg | 5% |
K Vitamini | 1.01 µg | 0% |