# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 0.5 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Kekik | 1 Tutam |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Bütün Tavuk | 1 Adet |
8 | Dolma Biber | 2 Adet |
9 | Havuç | 2 Adet |
10 | Bezelye Konserve | 400 Gram |
11 | Arpacık Soğan | 4 Adet |
12 | Cook Fırın Torbası Küçük Boy | 1 Adet |
Hazırlanışı Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün. Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeli buzluktan çıkarın.
Hazırlanışı (Devam) COOK FIRIN TORBASI’nın içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin. Tavuk, bezelye, soğan,sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun. Karabiber ve kekiği serpiştirin.
Hazırlanışı (Devam) Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın. COOK FIRIN TORBASI’nı fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin.
Servis Fırından çıkarın torbanın içerisinde kalan suyu istediğiniz miktarda tavuğun üzerine dökün ve servis yapın. Afiyet olsun...
Kalori | 322.79 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 18.99 g | 29% |
Katı Yağ | 0.6 g | 3% |
Doymamış Yağ | 0.02 g | 0% |
Kolestrol | 18.1 mg | 6% |
Sodyum | 474.95 mg | 20% |
Toplam Karbonhidrat | 19.69 g | 7% |
Diyet Lifi | 1.34 mg | 4% |
Protein | 12.54 g | 25% |
Kalsiyum | 45.56 mg | 5% |
Demir | 3.69 mg | 21% |
Potasyum | 524.1 mg | 15% |
A Vitamini | 6399.45 IU | 128% |
B1 Vitamini | 0.4 mg | 27% |
B2 Vitamini | 0.76 mg | 45% |
B3 Vitamini | 2.47 mg | 12% |
B6 Vitamini | 3.26 mg | 163% |
E Vitamini | 4.64 mg | 15% |
K Vitamini | 1.92 µg | 0% |