Fındıklı Rulo Kurabiye - COOK Tüketici Ürünleri

Fındıklı Rulo Kurabiye

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 4898 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 1 Su Bardağı
2 Un 500 Gram
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Toz Şeker 1 Su Bardağı
5 Fındık 1.5 Su Bardağı
6 Yumurta 1 Adet
7 Margarin 150 Gram
8 Kabartma Tozu 1 Tutam
9 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

İç Malzemenin Hazırlanışı İç malzemesi olan fındık, yumurtanın akı ve şeker karıştırılarak hazırlanır.

2

Hazırlanışı Hamuru için margarin eritilir ve ılıtılır.

3

Hazırlanışı (devam) Daha sonra bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir.

4

Hazırlanışı (devam) Hamur üç parçaya bölünür. Her bir parça dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine her tarafına eşit olmak şartıyla hazırlanan iç malzeme serilir.

5

Hazırlanışı (devam) Daha sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında keseriz.

6

Hazırlanışı (devam) Boş bir tepsiye COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı'nı sereriz. Ruloların üzerine yumurta sarısı süreriz.

7

Pişirme 160 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiririz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1224.63 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 47.62 g 72%
Katı Yağ 5.7 g 29%
Doymamış Yağ 5.59 g 56%
Kolestrol 6.5 mg 2%
Sodyum 752.24 mg 31%
Toplam Karbonhidrat 79.99 g 27%
Protein 31.02 g 62%
Kalsiyum 66.67 mg 7%
Demir 0.07 mg 0%
Potasyum 57.76 mg 2%
A Vitamini 1349.13 IU 27%
E Vitamini 3.38 mg 11%
K Vitamini 0.03 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.