1
Çelik tavada fındıkları rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra içine şekeri ilave edip orta ateşte şeker tamamen eriyip karamel kıvamını alana dek pişirin. En son 1 -2 damla limon suyunu da katıp 1 - 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Üzerine 1 çay kaşığı tereyağ atıp, karıştırın. Biraz bekledikten sonra, COOK yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin içine tüm karışımı dikkatlice boşaltıp iyice soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz boyutlarda kırıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :))
Not: Fındık yerine, ceviz ya da antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
298.84 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
10.2 g |
15% |
Katı Yağ |
0.11 g |
1% |
Kolestrol |
0.33 mg |
0% |
Sodyum |
1.66 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
34.9 g |
12% |
Protein |
10.01 g |
20% |
Kalsiyum |
0.4 mg |
0% |
Potasyum |
0.22 mg |
0% |
A Vitamini |
5.31 IU |
0% |
E Vitamini |
0.01 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.