1
Önce çukur bir karıştırma kabında 4 yumurta akını mikserle iyice kar gibi olana kadar çırpın. Karıştırma esnasında 2 yemek kaşığı pudra şekerini de ilave ederek çırpmaya devam edin.
Kar gibi olduğunda önce 1 su bardağı badem ununu (kabuksuz çiğ bademi kendiniz de robottan çekip badem unu yapabilirsiniz) yavaş yavaş ekleyerek, bu sefer mikserle değil tahta spatula ile havalandırarak, bir süre sonra da kalan 1 su bardağı badem ununu yine nazikçe havalandırarak karıştırın. Fazla karıştırmayın.
21 cm.lik bir tart kalıbının içine uyacak şekilde kesilmiş COOK yağlı pişirme kağıdını serin. (ben daha büyük bir tart kalıbı kullandım, malzeme az geldi ve ince oldu). Yağlı kağıdın üzerine 1 yemek kaşığı esmer toz şeker ile karıştırılmış file bademi yayın. Bademlerin üzerine badem unlu karışımı döküp (karışım alışkın olduğunuz akışkan hamur görünümünde olmuyor, merak etmeyin), önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 – 35 dakika kadar pişirin. Tart biraz ılındıktan sonra kalıbı servis tabağınıza ters çevirerek üzerindeki yağlı kağıdı yavaşca sıyırıp servis edin.
Ben tartın üzerini, daha önce başka bir tatlı için kullanıp, artanını sakladığım şerbetlenmiş portakal kabuk dilimleri ile süsledim. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
381.65 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
16.32 g |
25% |
Katı Yağ |
1.5 g |
8% |
Sodyum |
105.63 mg |
4% |
Toplam Karbonhidrat |
22.17 g |
7% |
Diyet Lifi |
4 mg |
13% |
Protein |
15.11 g |
30% |
Kalsiyum |
157.44 mg |
16% |
Demir |
2.87 mg |
16% |
Potasyum |
111.63 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.