Fener Balığı Kavurma - COOK Tüketici Ürünleri

Fener Balığı Kavurma

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 6727 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 3 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
3 Pul Kırmızıbiber 2 Tatlı Kaşığı
4 Tereyağ 100 Gram
5 Sivri Biber 4 Adet
6 Domates Cherry 10 Adet
7 Sarımsak 4 Diş
8 Taze Soğan 6 Dal
9 Fener Balığı 2.5 Kilogram
10 Taze Sarımsak 3 Dal
11 Cook Kilitli Buzdolabı Poşeti 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Wok tavada, zeytinyağında önce ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, kuru sarımsakları (4'e bölünmüşolarak) ve ince kıyılmış sivri biberleri soteleyin. Daha sonra ikiye bölünmüş cherry domatesleri ekleyip domateslerin rengi dönünceye kadar karıştırarak soteleyin. Bu esnada ateşi harlandırarak tereyağını ekleyip eritin. Kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırın. Daha sonra, balıkçıdan tulumu çıkarılarak alınmış fener balıklarını iri küpler halinde (2 parmak kalınlığında) keserek, ateşi harlandırılmış tavaya ekleyin. Tuzunu da ilave edip, çevirerek 5 dakika kadar pişirin. Yumuşak olması için çok fazla pişirmeyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun :)) Not: Fener balığının kafası ve kılçıklarını daha sonra çorba yapımında kullanmak üzere COOK Kilitli buzdolabı poşetine alarak, buzlukta saklayabilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1681.89 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 78.2 g 118%
Katı Yağ 8.59 g 43%
Doymamış Yağ 0.21 g 2%
Kolestrol 26.5 mg 9%
Sodyum 723.95 mg 30%
Toplam Karbonhidrat 24.35 g 8%
Diyet Lifi 6.66 mg 22%
Protein 194.89 g 390%
Kalsiyum 42 mg 4%
Demir 0.89 mg 5%
Potasyum 269.11 mg 8%
A Vitamini 2736.87 IU 55%
B6 Vitamini 0.38 mg 19%
E Vitamini 0.87 mg 3%
K Vitamini 0.14 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.