1
Wok tavada, zeytinyağında önce ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, kuru sarımsakları (4'e bölünmüşolarak) ve ince kıyılmış sivri biberleri soteleyin. Daha sonra ikiye bölünmüş cherry domatesleri ekleyip domateslerin rengi dönünceye kadar karıştırarak soteleyin. Bu esnada ateşi harlandırarak tereyağını ekleyip eritin. Kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırın.
Daha sonra, balıkçıdan tulumu çıkarılarak alınmış fener balıklarını iri küpler halinde (2 parmak kalınlığında) keserek, ateşi harlandırılmış tavaya ekleyin. Tuzunu da ilave edip, çevirerek 5 dakika kadar pişirin. Yumuşak olması için çok fazla pişirmeyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun :))
Not: Fener balığının kafası ve kılçıklarını daha sonra çorba yapımında kullanmak üzere COOK Kilitli buzdolabı poşetine alarak, buzlukta saklayabilirsiniz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1681.89 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
78.2 g |
118% |
Katı Yağ |
8.59 g |
43% |
Doymamış Yağ |
0.21 g |
2% |
Kolestrol |
26.5 mg |
9% |
Sodyum |
723.95 mg |
30% |
Toplam Karbonhidrat |
24.35 g |
8% |
Diyet Lifi |
6.66 mg |
22% |
Protein |
194.89 g |
390% |
Kalsiyum |
42 mg |
4% |
Demir |
0.89 mg |
5% |
Potasyum |
269.11 mg |
8% |
A Vitamini |
2736.87 IU |
55% |
B6 Vitamini |
0.38 mg |
19% |
E Vitamini |
0.87 mg |
3% |
K Vitamini |
0.14 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.