Fasulye Piyazı - COOK Tüketici Ürünleri

Fasulye Piyazı

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2481 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
4 Kırmızı Biber 1 Adet
5 Soğan 2 Adet
6 Kornison Tursu 4 Adet
7 Üzüm Sirkesi 1 Adet
8 Haşlanmış Kuru Fasulye 2 Su Bardağı
9 Bıldırcın Yumurtası 6 Adet

Yapım Aşamaları

1

Fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin. Ertesi sabah suyunu süzün, yıkayıp, pişirme tencerenizde fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Derin bir karıştırma kabında, haşlanmış fasulyeler ile birlikte, ince yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, küp kesilmiş kornişon turşuyu, ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine limon, zeytinyağ ve tuzu da ekleyip karıştırın. Servis tabağınıza koyduktan sonra, en üstüne yarıya kesilmiş bıldırcın yumurtalarını da ekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun ….

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 413.57 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 17.25 g 26%
Katı Yağ 5.15 g 26%
Kolestrol 1055.71 mg 352%
Sodyum 549.25 mg 23%
Toplam Karbonhidrat 35.48 g 12%
Diyet Lifi 4.93 mg 16%
Protein 25.55 g 51%
Kalsiyum 103.74 mg 10%
Demir 6.84 mg 38%
Potasyum 296.41 mg 8%
A Vitamini 2647.3 IU 53%
B3 Vitamini 0.29 mg 1%
B6 Vitamini 3.05 mg 153%
B12 Vitamini 2 µg 0%
E Vitamini 2.07 mg 7%
K Vitamini 397.34 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.