1
Kasapta incelttirdiğimiz tavuk göğüslerini (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de). Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1168.16 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
470 g |
712% |
Katı Yağ |
1.88 g |
9% |
Kolestrol |
0.38 mg |
0% |
Sodyum |
86.81 mg |
4% |
Toplam Karbonhidrat |
112.97 g |
38% |
Diyet Lifi |
3.38 mg |
11% |
Protein |
39.24 g |
78% |
Kalsiyum |
1388.16 mg |
139% |
Demir |
83.86 mg |
466% |
Potasyum |
1249.11 mg |
36% |
A Vitamini |
9338.37 IU |
187% |
B3 Vitamini |
1.32 mg |
7% |
B6 Vitamini |
13.13 mg |
657% |
E Vitamini |
28.3 mg |
94% |
K Vitamini |
1029.89 µg |
1% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.