Fajita - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Fajita

  • Kaç Kişilik: 2
  • Sofra: Meksika Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2336 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 100 Mililitre
2 Kekik 1 Adet
3 Karabiber 1 Tutam
4 Kişniş 1 Adet
5 Maydanoz 1 Adet
6 Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
7 Tavuk Gögüs 150 Gram
8 Dolma Biber 2 Adet
9 Kırmızı Biber 2 Adet
10 Sarımsak 1 Adet
11 Soğan 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Kasapta incelttirdiğimiz tavuk göğüslerini (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de). Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1168.16 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 470 g 712%
Katı Yağ 1.88 g 9%
Kolestrol 0.38 mg 0%
Sodyum 86.81 mg 4%
Toplam Karbonhidrat 112.97 g 38%
Diyet Lifi 3.38 mg 11%
Protein 39.24 g 78%
Kalsiyum 1388.16 mg 139%
Demir 83.86 mg 466%
Potasyum 1249.11 mg 36%
A Vitamini 9338.37 IU 187%
B3 Vitamini 1.32 mg 7%
B6 Vitamini 13.13 mg 657%
E Vitamini 28.3 mg 94%
K Vitamini 1029.89 µg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.