1
Yıkayıp tencereye koyduğumuz mercimeğin üzerine 4 bardak soğuk ilave edip biraz haşlayalım. Çok haşlanırsa diğer malzemeler pişerken çorba lapa olur. Bunun için biraz haşlanmakta olan mercimeğe, erişteyi ilave edip onun da biraz haşlaması beklenir. Daha sonra bir bardakta biraz soğuk suda ezdiğimiz un ilave edilir. Diğer tarafta, küçük bir tavada yağda ince ince kıydığımız soğan pembeleştirilir. Salça kavrulup, nane de bir iki çevirilir. Bu soğan kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Tuzu suyu ayarlanıp, servise hazırlanır.Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
175.35 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
47.68 g |
72% |
Kolestrol |
0.04 mg |
0% |
Sodyum |
323.61 mg |
13% |
Toplam Karbonhidrat |
8.13 g |
3% |
Protein |
5.11 g |
10% |
Kalsiyum |
0.2 mg |
0% |
Demir |
0.25 mg |
1% |
Potasyum |
52.15 mg |
1% |
A Vitamini |
187.5 IU |
4% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.15 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.33 mg |
67% |
E Vitamini |
2.33 mg |
8% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.