Erikli Pasta - COOK Tüketici Ürünleri

Erikli Pasta

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Alman Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 3044 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tam Buğday Unu 2 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Toz Şeker 1 Su Bardağı
4 Pudra Şekeri 50 Gram
5 Limon Suyu 1 Çay Kaşığı
6 Vanilya 1 Paket
7 Yaş Maya (gram) 2 Tatlı Kaşığı
8 İnek Sütü 1 Su Bardağı
9 Sıvı Yağ 1 Fincan
10 Mürdüm Erigi 400 Gram

Yapım Aşamaları

1

once kuru mayayi bir kasenin icinde bir kasik seker ve bir kahve fincani ilik suyla iyice karistirip 5-7 dakka bekletin.unu ve bu karisimi ,vanilya ,sivi yag ,süt ,toz seker ve tuzu karistirip civik bir hamur elde ediniz.Üzeri bir bezle örtülü hamuru yarim saat sicak ortamda bekletin ,biraz kabarinca yagli kagit serili tepsiye yerlestirin.Diger tarafta ikiye kesim cekirdekleri alinmis mürdüm eriklerini limon suyuyla ve pudra sekeriyle ovup hamurun üzerinde dizin.180 derecede yarimsaat pisirin .Servis ederken üzerine pudra sekeri serpiniz,afiyet olsun..

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 507.43 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 76.9 g 117%
Katı Yağ 0.2 g 1%
Sodyum 235.89 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 97.19 g 32%
Diyet Lifi 9.06 mg 30%
Protein 11.59 g 23%
Kalsiyum 63.26 mg 6%
Demir 3.1 mg 17%
Potasyum 321.95 mg 9%
A Vitamini 224.6 IU 4%
B6 Vitamini 0.2 mg 10%
E Vitamini 4 mg 13%
K Vitamini 0.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.