Enginarlı Ve Kabaklı Tart - COOK Tüketici Ürünleri

Enginarlı Ve Kabaklı Tart

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 5024 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 1 Adet
2 Taze Kaşar 1 Su Bardağı
3 Riviera Zeytin Yağı 2 Çorba Kaşığı
4 Un 2 Çorba Kaşığı
5 Tam Buğday Unu 1 Su Bardağı
6 Kepekli Un 1.5 Su Bardağı
7 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
8 Limon Suyu 1 Adet
9 Su 1 Çay Bardağı
10 Sütlük 1 Su Bardağı
11 Enginar 3 Adet
12 Havuç 1 Adet
13 Yumurta 1 Adet
14 Kabartma Tozu 1 Adet
15 Sıvı Yağ 1.5 Çay Bardağı
16 Yulaf Ezmesi 1 Su Bardağı
17 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
18 Cook Streç Film (33m) 1 Adet
19 Kuru Soğan 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

hamurun hazırlanışı yumurta, tuz, unlar, kabartma tozu, yulaf, limon suyu ve sirke karıştırılıp yoğurulur.. streş filme sarılıp buzdolabına kaldırılır..

2

iç malzeme enginar, havuç ve soğan doğranır.. soğan yağda kavrulur.. havuç eklenip kavrulunca kabak ve enginar eklenir.. yarım limon suyu sıkılır, tuz ve su eklenip pişirilir..

3

sos un yağda kavrulur, kavrulunca ılık süt eklenir ve sos kıvamına gelince altı kapatılır içine enginarlı karışım eklenir..

4

tartın son aşaması pişirme kağıdı yayılan tart kalıbına hamur yayılır, iç harç dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.. 25-30 dk sonra üzerine kaşar rendesi serpilip 10 dk daha pişirilir ve fırından çıkarılır, tartımız hazır..

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 837.45 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 236.77 g 359%
Katı Yağ 0.1 g 1%
Kolestrol 0.21 mg 0%
Sodyum 379.09 mg 16%
Toplam Karbonhidrat 46.15 g 15%
Diyet Lifi 8.86 mg 30%
Protein 28.39 g 57%
Kalsiyum 256.75 mg 26%
Demir 1.73 mg 10%
Potasyum 429.06 mg 12%
A Vitamini 3503.07 IU 70%
B1 Vitamini 0.02 mg 1%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.72 mg 4%
B6 Vitamini 5.6 mg 280%
B12 Vitamini 0.5 µg 0%
E Vitamini 12.29 mg 41%
K Vitamini 0.22 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.