1
Hazırlanışı:
Enginarın sapını kesip yıkadıktan sonra su dolu bir tencerede 20-25 dakika kadar haşlayıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra, haşlamış olduğunuz enginarın yapraklarının dibini ısırarak sade yiyebileceğiniz gibi, 1 tatlı kaşığı rokfor peynirini ezerek 3 yemek kaşığı light mayoneze ekleyip hazırladığınız sosa batırarak da yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
| Kalori |
60.08 |
% Günlük Değer ** |
| Toplam Yağ |
4.53 g |
7% |
| Kolestrol |
0.13 mg |
0% |
| Sodyum |
130.45 mg |
5% |
| Toplam Karbonhidrat |
1.14 g |
0% |
| Diyet Lifi |
0.03 mg |
0% |
| Protein |
3.63 g |
7% |
| Kalsiyum |
13.16 mg |
1% |
| Demir |
0.32 mg |
2% |
| Potasyum |
162.61 mg |
5% |
| A Vitamini |
562.51 IU |
11% |
| B3 Vitamini |
0.44 mg |
2% |
| B6 Vitamini |
4 mg |
200% |
| B12 Vitamini |
0.03 µg |
0% |
| E Vitamini |
2.7 mg |
9% |
| K Vitamini |
1.77 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.