# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 4 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 0.75 Su Bardağı |
3 | Tarçın | 1 Tatlı Kaşığı |
4 | Pudra Şekeri | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Yağlı İnek Sütü | 8 Çorba Kaşığı |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Margarin | 75 Gram |
8 | Ekşi Elma yabani Elma | 2 Adet |
9 | Yaş Maya (adet/küp) | 1 Adet |
10 | Kuru Üzüm | 100 Gram |
Hazırlanışı: Unun ortasını açıp tozşekeri ekleyin. Ilık Sütün yarısıyla 1 küp yaş mayayı (42 gr.) eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini kalan ılık sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp, üstünü nemli bir bezle örtün. Hacmi 2 kat artacak şekilde mayalandırın. 2 adet ekşi Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elma ve 100 gram kuru üzümü hamura ekleyip, 15 dakika daha mayalandırın.
Pişirme: 2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın.
Servis Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.
Kalori | 370.06 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.71 g | 9% |
Katı Yağ | 0.95 g | 5% |
Doymamış Yağ | 0.93 g | 9% |
Sodyum | 97.05 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 23.39 g | 8% |
Diyet Lifi | 1.04 mg | 3% |
Protein | 8.58 g | 17% |
Kalsiyum | 18.1 mg | 2% |
Demir | 0.19 mg | 1% |
Potasyum | 45.22 mg | 1% |
A Vitamini | 245.53 IU | 5% |
E Vitamini | 0.56 mg | 2% |
K Vitamini | 0.01 µg | 0% |