Elmalı Esmer Tart - COOK Tüketici Ürünleri

Elmalı Esmer Tart

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 812 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Esmer Şeker 90 Gram
2 Hindistan Cevizi 0.25 Tatlı Kaşığı
3 Karanfil 0.25 Tatlı Kaşığı
4 Tarçın 0.5 Tatlı Kaşığı
5 Tereyağ 1 Yemek Kaşığı
6 Bayat Ekmek 18 Dilim
7 Elma 550 Gram
8 Ceviz 20 Gram
9 Limon 1 Adet
10 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: 18 dilim ekmek içini ufaladıktan sonra, 9 Yemek kaşığı kızarmış ekmek içi elde etmek için, COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsinize koyup fırında arada sırada kaşık ile karıştırarak altın rengini alana kadar kızartın. Fırından çıkarıp bir kenarda bekletin. Karanfillerin saplarını çıkarın. Bir kabın içine elinizle ufaladığınız karanfillerin tohumlarını, tarçın, hindistancevizi ve esmer şekeri koyup karıştırın. Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Bir kabın içine koyup kararmamaları için limon suyu dökün. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile fırın kabınızı yağlayın. 3 yemek kaşığı kızarmış ekmek kırıntısını serpin. Elmaların üçte birini kırıntıların üzerine dizin. Üstüne şekerli baharat karışımının üçte birini serpin. Bu işlemi 2 tabaka daha yapın. Üzerine dövülmüş ceviz içini serpiştirin. Kalan tereyağını noktalar halinde üzerine koyun.

2

Pişirme: Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika elmalar yumuşayıp üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. Arzuya göre yanına bir top sade dondurma ile ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 135.45 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1.81 g 3%
Katı Yağ 0.57 g 3%
Kolestrol 1.77 mg 1%
Sodyum 30 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 30.65 g 10%
Diyet Lifi 1.65 mg 6%
Protein 2.58 g 5%
Kalsiyum 38.84 mg 4%
Demir 1.46 mg 8%
Potasyum 201.14 mg 6%
A Vitamini 63.59 IU 1%
E Vitamini 0.12 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.