1
Ekmekler çok ince ufalanır. Margarin eritilir. 3,5 yemek kaşığı şeker ve iki çay kaşığı tarçın ilave edilerek kızarıncaya kadar karıştırılır. Başka bir kaba karışımdan iki yemek kaşığı kadar bir miktar ayrılır. Elmalar, kabukları temizlendikten sonra dörde bölünür. Çekirdekleri de çıkarıldıktan sonra ince ince dilimlenir. Elmalar, bir kapta yarım çay bardağı su, iki yemek kaşığı şeker, tarçın ve karanfil ilavesiyle, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu işlemden sonra karanfiller çıkartılarak elmalar ateşten alınır ve püre haline getirilir. dolgu kreması 3 bardak sütle birlikte hazırlanır. Ekmekli karışım, yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayılır. Üzerine de 1 kat krema yayılır. Kremanın üzerine, daha önce hazırlanmış olan elma püresi yayıldıktan sonra tekrar 1 kat ekmekli karışımla örtülür. Tekrar krema yaydıktan sonra en üste elma püresi sürülür. Başka bir kaba ayrılan ekmekli karışımla üseri süslendikten sonra turtayı folyo ile sarın ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
575.59 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
26.94 g |
41% |
Katı Yağ |
11.33 g |
57% |
Kolestrol |
83.42 mg |
28% |
Sodyum |
193.17 mg |
8% |
Toplam Karbonhidrat |
87.49 g |
29% |
Diyet Lifi |
3 mg |
10% |
Protein |
12.55 g |
25% |
Kalsiyum |
141.51 mg |
14% |
Demir |
0.45 mg |
3% |
Potasyum |
320.58 mg |
9% |
A Vitamini |
614.67 IU |
12% |
E Vitamini |
0.57 mg |
2% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.