
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
| 2 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
| 3 | Kişniş | 1 Yemek Kaşığı |
| 4 | Su | 1 Su Bardağı |
| 5 | Tereyağ | 1 Yemek Kaşığı |
| 6 | Dana Kıyma | 250 Gram |
| 7 | Elma | 6 Adet |
| 8 | Yasemin (jasmine) Pirinci | 1 Su Bardağı |
| 9 | Cook Fırın Torbası Büyük Boy | 1 Adet |
Hazırlanışı: Elmanın üst kısmını kesin, sebze soyacağı ya da kabak oyacağı ile elmanın içerisindeki herşeyi çıkartın. Çok derine inip kabuğa ulaşmayın. Elmaların içlerinin kararmaması için limon sıkabilirsiniz.
İç Harcının Hazırlanışı: Tereyağını eritin. Pirinci, tuzu, karabiberi ekleyin ve kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Yarım su bardağı suyu ilave edin. Kapağını kapatın ve 5-6dk pişirin. Pişme işlemi bittikten sonra kişnişi de tencereye ilave edin ve karıştırın.
Elmaların Doldurulması: Elmaların içerisine hazırladığınız harcı yerleştirin. Çok sıkı ve fazla doldurmamaya özen gösterin.
Pişirme: COOK Büyük Boy Fırın Torbası’na doldurduğunuz elmaları yerleştirin ve kalan yarım su bardağı suyu da poşetin içerisine ilave edin. Fırın Torbası üzerine bıçağınızla birkaç delik açın ve daha önceden 180°C de ısıttığınız fırına yerleştirip 20 dk pişirin. 20dk pişen elmalarınızı fırından çıkarın ve her birinin üzerine toz şeker serpin. Tekrar fırına koyup 5dk daha pişirin.
Servis: Elma dolmalarınızı fırından çıkartıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
| Kalori | 386.71 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 9.53 g | 14% |
| Katı Yağ | 0.57 g | 3% |
| Kolestrol | 1.77 mg | 1% |
| Sodyum | 224.48 mg | 9% |
| Toplam Karbonhidrat | 74.57 g | 25% |
| Diyet Lifi | 2.92 mg | 10% |
| Protein | 10.92 g | 22% |
| Kalsiyum | 9.15 mg | 1% |
| Demir | 0.38 mg | 2% |
| Potasyum | 114.36 mg | 3% |
| A Vitamini | 76.43 IU | 2% |
| E Vitamini | 0.16 mg | 1% |