Elma Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Elma Dolması

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Öğle Yemeği
  • Kalori: 2320 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Toz Şeker 1 Su Bardağı
3 Kişniş 1 Yemek Kaşığı
4 Su 1 Su Bardağı
5 Tereyağ 1 Yemek Kaşığı
6 Dana Kıyma 250 Gram
7 Elma 6 Adet
8 Yasemin (jasmine) Pirinci 1 Su Bardağı
9 Cook Fırın Torbası Büyük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Elmanın üst kısmını kesin, sebze soyacağı ya da kabak oyacağı ile elmanın içerisindeki herşeyi çıkartın. Çok derine inip kabuğa ulaşmayın. Elmaların içlerinin kararmaması için limon sıkabilirsiniz.

2

İç Harcının Hazırlanışı: Tereyağını eritin. Pirinci, tuzu, karabiberi ekleyin ve kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Yarım su bardağı suyu ilave edin. Kapağını kapatın ve 5-6dk pişirin. Pişme işlemi bittikten sonra kişnişi de tencereye ilave edin ve karıştırın.

3

Elmaların Doldurulması: Elmaların içerisine hazırladığınız harcı yerleştirin. Çok sıkı ve fazla doldurmamaya özen gösterin.

4

Pişirme: COOK Büyük Boy Fırın Torbası’na doldurduğunuz elmaları yerleştirin ve kalan yarım su bardağı suyu da poşetin içerisine ilave edin. Fırın Torbası üzerine bıçağınızla birkaç delik açın ve daha önceden 180°C de ısıttığınız fırına yerleştirip 20 dk pişirin. 20dk pişen elmalarınızı fırından çıkarın ve her birinin üzerine toz şeker serpin. Tekrar fırına koyup 5dk daha pişirin.

5

Servis: Elma dolmalarınızı fırından çıkartıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 386.71 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 9.53 g 14%
Katı Yağ 0.57 g 3%
Kolestrol 1.77 mg 1%
Sodyum 224.48 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 74.57 g 25%
Diyet Lifi 2.92 mg 10%
Protein 10.92 g 22%
Kalsiyum 9.15 mg 1%
Demir 0.38 mg 2%
Potasyum 114.36 mg 3%
A Vitamini 76.43 IU 2%
E Vitamini 0.16 mg 1%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.