Elde Açılmış Börek - COOK Tüketici Ürünleri

Elde Açılmış Börek

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 7866 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
2 Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı
3 Tam Buğday Unu 2 Kilogram
4 Ispanak 2 Kilogram
5 Soğan 2 Adet
6 Yumurta 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

hamuru yogur yufka açrgibi aç sonra içine ıspanaktan yapılan içi koy yvarla yufkayı gülşeklinde göbek yap sonra tekrar aç yufkayı içi koy yuvarla sonra yuvarladıgımız tepsideki gülşeklindeki halkaya dolamaya devam tepsi dolanakadar sonra tepsinin altını yaglamayı unutmayın sonra yogurt yumurta ile karışımı sür fırına ver 150derecede pişir çayla ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 786.63 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 21.83 g 33%
Katı Yağ 0.6 g 3%
Kolestrol 0.71 mg 0%
Sodyum 59.17 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 145.45 g 48%
Diyet Lifi 24.4 mg 81%
Protein 39.59 g 79%
Kalsiyum 72.38 mg 7%
Demir 8.96 mg 50%
Potasyum 1413.25 mg 40%
A Vitamini 2043.4 IU 41%
B3 Vitamini 1.58 mg 8%
B6 Vitamini 15 mg 750%
E Vitamini 5.13 mg 17%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.