Ekşili Topalak - COOK Tüketici Ürünleri

Ekşili Topalak

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2360 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1 Adet
2 Su 1 Adet
3 Kuru Fasulye 1 Adet
4 Köftelik Bulgur 1 Adet
5 Nohut 1 Adet
6 Soğan 1 Adet
7 Erik 1 Adet
8 Domates Salcası 1 Adet
9 Yumurta 1 Adet
10 Tarhana 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

soganları tencereden pembeleştirdikten sonra içine göce koy karıstır sonra tarhanayı atkarıştır suyunu ver 2 subardagı sonra hafif sogusun unu ver kulakmemesi şeklinde yogur sonra ayrı tencerede dag erigi kaynat sonra svanı kavur kaynatılmış erik suyunu ver sonra fasulyeyi nohut haşlanmış olsun attıktan sonra tatlandır kaynat en son yapılan harctan köfteleride at 5 dk kaynat servis yap

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 472.00 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 6.73 g 10%
Katı Yağ 0.05 g 0%
Kolestrol 0.05 mg 0%
Sodyum 47.5 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 49.58 g 17%
Diyet Lifi 4.5 mg 15%
Protein 18.71 g 37%
Kalsiyum 182.63 mg 18%
Demir 2.79 mg 16%
Potasyum 205.75 mg 6%
A Vitamini 227.25 IU 5%
B2 Vitamini 0.02 mg 1%
B3 Vitamini 0.18 mg 1%
B6 Vitamini 1.68 mg 84%
E Vitamini 0.33 mg 1%
K Vitamini 0.48 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.