# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yuvarlak Ekmek | 1 Adet |
2 | Soğan | 2 Adet |
3 | Tereyağ | 4 Yemek Kaşığı |
4 | Maydanoz | 1 Demet |
5 | Biber Salçası | 1 Yemek Kaşığı |
6 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
7 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
8 | Pul Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
9 | Margarin | 1 Yemek Kaşığı |
10 | Dana Kıyma | 250 Gram |
Ekmek Dolması Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz.
Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz.
İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz.
Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz.
Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz.
Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz.
Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz.
Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz.
Kalori | 219.46 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 20.32 g | 31% |
Katı Yağ | 3.84 g | 19% |
Doymamış Yağ | 0.37 g | 4% |
Kolestrol | 10.73 mg | 4% |
Sodyum | 322.43 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 2.41 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.57 mg | 2% |
Protein | 16.48 g | 33% |
Kalsiyum | 30.83 mg | 3% |
Demir | 1.63 mg | 9% |
Potasyum | 171.72 mg | 5% |
A Vitamini | 2227.35 IU | 45% |
B3 Vitamini | 0.44 mg | 2% |
B6 Vitamini | 4.02 mg | 201% |
E Vitamini | 1.27 mg | 4% |
K Vitamini | 274.36 µg | 0% |