# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 10 Yemek Kaşığı |
2 | Kivi | 1 Adet |
3 | Portakal | 1 Adet |
4 | Vanilya | 1 Paket |
5 | Pirinç Unu | 6 Yemek Kaşığı |
6 | Kuru Üzüm | 12 Adet |
7 | Pastörize Süt | 1 Kilogram |
8 | Kırmızı Erik | 1 Adet |
9 | Cook Streç Film (10m) | 1 Adet |
Muhallebinin hazırlanması: Pirinç unu, vanilya ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Kısık ateşte azar azar sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelen kadar pişirin. Servis yapacağınız kaselere üstten boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığında soğutun.
Muhallebilerin Süslenmesi: Kividen kestiğiniz bir dilimi ortadan ikiye bölüp kulaklarını yapın. 2 adet kuru üzüm ile gözlerini koyun. Bir dilim portakaldan dudak yapmak için hilal şeklinde kesin, yerleştirin üstüne de ince kestiğiniz kırmızı erikten yerleştirin. Kaş ve burun yapmak için de yine eriklerden faydalanabilirsiniz. Değişik bir süsleme olarak da ek resimde görebileceğiniz gibi damla çikolatalar ile göz, çikolata sos ile de burun ve ağızlar yapabilirsiniz. Süslemeleriniz bittikten sonra üzerlerinin kabuklanmaması için COOK streç film ile kapatıp buzdolabında saklayın. Afiyet Olsun.
Kalori | 979.88 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 7.14 g | 11% |
Sodyum | 82.55 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 42.51 g | 14% |
Diyet Lifi | 11.2 mg | 37% |
Protein | 14.87 g | 30% |
Kalsiyum | 373.34 mg | 37% |
Demir | 1.1 mg | 6% |
Potasyum | 327.16 mg | 9% |
A Vitamini | 240.63 IU | 5% |
B6 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
E Vitamini | 0.32 mg | 1% |
K Vitamini | 8.4 µg | 0% |