1
Düğün çorbası için kemikli et seçerseniz çorbanız daha lezzetli olur. En uygun et kuzu gerdan olacaktır. Kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
İlk olarak gerdanı 1,5 lt su ile haşlayın. Et iyice pişince tencereden çıkartın, biraz soğumasını bekledikten sonra didikleyerek kemiklerinden ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Unu hafif ateşte rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun. Un ne kadar iyi kavrulursa lezzet o kadar artacaktır. Etin suyunu da karıştırarak ilave edin, ardından etleri de katarak kaynamaya bırakın. Tuzunu ilave edin. Çorba kıvamına geldiğinde , bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırarak içine bir miktar çorbadan ekleyin. Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbanıza hızlıca karıştırarak ilave edip sıcak servis yapın.
Arzu ederseniz kırmızı biberli tereyağ ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
200.38 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
8.68 g |
13% |
Katı Yağ |
2.57 g |
13% |
Kolestrol |
7.95 mg |
3% |
Sodyum |
408.61 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
1.49 g |
0% |
Protein |
15.3 g |
31% |
Kalsiyum |
6.14 mg |
1% |
Demir |
0.11 mg |
1% |
Potasyum |
56.34 mg |
2% |
A Vitamini |
127.35 IU |
3% |
E Vitamini |
0.12 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.