Dondurmalı Şeftali Tatlısı - COOK Tüketici Ürünleri

Dondurmalı Şeftali Tatlısı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1663 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 4 Fincan
2 Su 4 Fincan
3 Şeftali 6 Adet
4 Badem 1 Tutam
5 Dondurma 250 Gram

Yapım Aşamaları

1

öncelikle şeftalileri yıkayıp ortadan ikiye bölelim.fırın tepsisine dizelim.üzerine toz şekeri serpelim. tepsinin dibine su koyalım. tepsiyi cook aliminyum folyo ile kapatalım. fırında 10 dakika pişirelim. soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım.servise sunacağımız zaman üzerine dondurma koyalım. badem serpelim. afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 415.88 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.13 g 12%
Katı Yağ 0.03 g 0%
Kolestrol 21.88 mg 7%
Sodyum 59.75 mg 2%
Toplam Karbonhidrat 93.19 g 31%
Diyet Lifi 0.07 mg 0%
Protein 15.06 g 30%
Kalsiyum 75.13 mg 8%
Demir 0.05 mg 0%
A Vitamini 176.25 IU 4%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.