# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Patlıcan | 2 Adet |
3 | Feslegen | 4 Dal |
4 | Mozzarella Peyniri | 12 Dilim |
5 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
6 | Pesto Sos | 4 Çorba Kaşığı |
Sosunun Hazırlanışı: Balzamik sirkesi, fesleğen sos ve zeytinyağını her birinden 3 er yemek kaşığı olacak şekilde karıştırın.
Hazırlanışı: COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı’nı fırın tepsinize serin, patlıcanların ön ve arka kısımlarını kesip halka halka doğrayın ve tepsiye dizin. Patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz serpin. Pesto sosunu tüm patlıcanların üzerine sürün.
Pişirme: Daha önceden ısıttığınız fırında 180C ‘de 6dk pişirin.
Servis: Domatesleri kabuklarını soymadan halka halka kesin. Servis tabağına, domates, mozzarella ve patlıcandan sırası ile koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu üzerinde gezdirin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis ediniz. Afiyet olsun!
Kalori | 348.73 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 23.04 g | 35% |
Katı Yağ | 4.8 g | 24% |
Kolestrol | 54.06 mg | 18% |
Sodyum | 104.6 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 6.6 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.69 mg | 2% |
Protein | 29.72 g | 59% |
Kalsiyum | 747.98 mg | 75% |
Demir | 0.83 mg | 5% |
Potasyum | 329.97 mg | 9% |
A Vitamini | 817 IU | 16% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.06 mg | 0% |
B6 Vitamini | 1.08 mg | 54% |
E Vitamini | 1.33 mg | 4% |