1
Hazırlanışı
Soğanları küp küp doğrayın.
Tencereye çok az sıvıyağ ekleyip kızdırın.
Soğanları ekleyip kavurun. Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
1 litre kaynar suyu tencereye ekleyin. Mercimeği biraz haşlayıp süzün.
Tencereye bulgur, mercimeği ekleyin.
Lahanayı ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
190.65 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
13.89 g |
21% |
Kolestrol |
0.16 mg |
0% |
Sodyum |
6.69 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
21.52 g |
7% |
Diyet Lifi |
4.5 mg |
15% |
Protein |
9.35 g |
19% |
Kalsiyum |
8.75 mg |
1% |
Demir |
1.04 mg |
6% |
Potasyum |
305.63 mg |
9% |
A Vitamini |
733.5 IU |
15% |
B3 Vitamini |
0.57 mg |
3% |
B6 Vitamini |
5.28 mg |
264% |
E Vitamini |
1.53 mg |
5% |
K Vitamini |
0.48 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.