1
Cevizi incecik oluncaya dek dövün ve ufalanmış ekmekle karıştırın (ekmeği mutfak robotundan geçirip incecik yapabilirsiniz).
Yumurtaları tuzla çırpın. Patlıcanları çizgili soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin tuzlu suda bekletin.
Kuruladığınız patlıcanları yumurtaya ardından ceviz ve ekmek karışımına bulayın.
Bol sıvı yağda patlıcanları kızartın sonra kağıt havlu üzerine çıkartın.
Dil Peynirini küp küp doğrayıp patlıcanların içine yerleştirdikten sonra iki üç yaprak fesleğen koyup sarın.
Frenk soğanı ile rulo haline getirdiğiniz patlıcanları bağlayın.
Servis sunun
Afiyet Olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
351.90 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
11.18 g |
17% |
Sodyum |
508.97 mg |
21% |
Toplam Karbonhidrat |
28.1 g |
9% |
Diyet Lifi |
16.57 mg |
55% |
Protein |
26.61 g |
53% |
Kalsiyum |
512.52 mg |
51% |
Demir |
8.87 mg |
49% |
Potasyum |
1256.87 mg |
36% |
A Vitamini |
5456.3 IU |
109% |
B1 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B2 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B3 Vitamini |
0.03 mg |
0% |
B6 Vitamini |
1.09 mg |
55% |
B12 Vitamini |
0.38 µg |
0% |
E Vitamini |
0.75 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.