1
Önce dil balığı filetolarını sütte yarım saat bekletin. Bir adet dil balığının iki filetosunun arasına dil peynirlerini ince uzun şeritler halinde yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Oluklu ızgara tavasında tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı eritip kızdırın. Harlı ateşte balığın her iki yüzünü , içindeki peynir iyice eriyene kadar pişirin. Balıkları tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya kalan yarım çay bardağı zeytinyağını boşaltın. Yağ kızdıktan sonra aynı tavada ayıklayıp yarıya böldüğünüz arpacık soğanları ve sarımsakları 1 çay bardağı beyaz şarabı da ilave ederek soteleyin. Sarımsak ve soğanlar karamelize olduktan sonra balıkların yanına yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
814.68 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
34.33 g |
52% |
Katı Yağ |
4.3 g |
22% |
Kolestrol |
157.25 mg |
52% |
Sodyum |
664.48 mg |
28% |
Toplam Karbonhidrat |
29.47 g |
10% |
Diyet Lifi |
1.51 mg |
5% |
Protein |
74.51 g |
149% |
Kalsiyum |
185.41 mg |
19% |
Demir |
3.31 mg |
18% |
Potasyum |
557.92 mg |
16% |
A Vitamini |
1904.54 IU |
38% |
B1 Vitamini |
0.25 mg |
17% |
B2 Vitamini |
1 mg |
59% |
B6 Vitamini |
1.47 mg |
74% |
B12 Vitamini |
6 µg |
0% |
E Vitamini |
1.71 mg |
6% |
K Vitamini |
1.79 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.