1
Deniztarağı Çorbası (Clam Chowder) 1- Deniztaraklarını soğuk suda yıkayın, kabuklarını fırçalayarak iyice temizleyin. Suyla dolu bir tencereye atıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kabuklar açılana kadar 10 dk. haşlayın. Sonra ateşten alın.2- Taraklar hafif soğuyunca kabuklarını ayıklayın, iri iri doğrayın. Haşladığınız suyu süzerek kenarda bekletin.3- Büyük bir tencereye tereyağınızı koyarak, pastırma veya jambonunuzu kızartın. Soğanları katıp 10 dk. kadar kavurun.4- Bu tencereye defne yaprağını, patatesleri ve kenara ayırdığınız haşlama suyunu ekleyerek kaynamasını bekleyiniz. Kaynadıktan sonra 5-10 dk. kadar pişirin.5- Doğradığınız tarakları tencereye atın. Patatesler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.6- Altını kısıp ılık süt ve kremayı ekleyin. Kısık ateşte 5 dk. pişirip defne yaprağını içerisinden çıkartın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
453.17 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
22.82 g |
35% |
Katı Yağ |
6.88 g |
34% |
Kolestrol |
76.08 mg |
25% |
Sodyum |
453.68 mg |
19% |
Toplam Karbonhidrat |
50.81 g |
17% |
Diyet Lifi |
0.03 mg |
0% |
Protein |
16.18 g |
32% |
Kalsiyum |
206.95 mg |
21% |
Demir |
2.11 mg |
12% |
Potasyum |
930.98 mg |
27% |
A Vitamini |
1489.91 IU |
30% |
B3 Vitamini |
1.32 mg |
7% |
B6 Vitamini |
4.4 mg |
220% |
E Vitamini |
2.51 mg |
8% |
K Vitamini |
16.9 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.