Deniztarağı Çorbası (Clam Chowder) - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Deniztarağı Çorbası (Clam Chowder)

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Fransız Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1812 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 25 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Deniz Tarağı 50 Adet
2 Su 6 Su Bardağı
3 Pastırma 40 Gram
4 Kuru Soğan 2 Adet
5 Defne Yaprağı 1 Adet
6 Patates 500 Gram
7 Pastörize Süt 2 Su Bardağı
8 Krema 1 Su Bardağı
9 Tereyağ 1 Yemek Kaşığı
10 Karabiber 1 Gram
11 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
12 Maydanoz 2 Dal

Yapım Aşamaları

1

Deniztarağı Çorbası (Clam Chowder) 1- Deniztaraklarını soğuk suda yıkayın, kabuklarını fırçalayarak iyice temizleyin. Suyla dolu bir tencereye atıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kabuklar açılana kadar 10 dk. haşlayın. Sonra ateşten alın.2- Taraklar hafif soğuyunca kabuklarını ayıklayın, iri iri doğrayın. Haşladığınız suyu süzerek kenarda bekletin.3- Büyük bir tencereye tereyağınızı koyarak, pastırma veya jambonunuzu kızartın. Soğanları katıp 10 dk. kadar kavurun.4- Bu tencereye defne yaprağını, patatesleri ve kenara ayırdığınız haşlama suyunu ekleyerek kaynamasını bekleyiniz. Kaynadıktan sonra 5-10 dk. kadar pişirin.5- Doğradığınız tarakları tencereye atın. Patatesler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.6- Altını kısıp ılık süt ve kremayı ekleyin. Kısık ateşte 5 dk. pişirip defne yaprağını içerisinden çıkartın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 453.17 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 22.82 g 35%
Katı Yağ 6.88 g 34%
Kolestrol 76.08 mg 25%
Sodyum 453.68 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 50.81 g 17%
Diyet Lifi 0.03 mg 0%
Protein 16.18 g 32%
Kalsiyum 206.95 mg 21%
Demir 2.11 mg 12%
Potasyum 930.98 mg 27%
A Vitamini 1489.91 IU 30%
B3 Vitamini 1.32 mg 7%
B6 Vitamini 4.4 mg 220%
E Vitamini 2.51 mg 8%
K Vitamini 16.9 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.