Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi - COOK Tüketici Ürünleri

Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1076 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
2 Tam Buğday Unu 1 Tutam
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Defne Yaprağı 1 Adet
5 Karabiber 1 Tutam
6 Maydanoz 1 Demet
7 Tarçın 1 Tutam
8 Beyaz Şarap 0.5 Su Bardağı
9 Soğan 1 Adet
10 Ton Balığı 4 Dilim

Yapım Aşamaları

1

bir tavata sıvı yağı koyun.ince doğranmış soğanı ve maydanozu pembeleşinceye kadar kavurun.ton balığı dilimlerini una bulayıp aynı tavaya atın.balıkların her iki yanını da kızartın. tuz ve karabiber ekleyin. beyaz şarabı dçkün.defne yaprağını koyun.tarçını ilave edip,tavanın kapağını kapatın.orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişiringerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz piştikten sonra balığı servis tabağına koyun.pişme suyunu üzerine gezdirin.afiyet olsun....

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 269.09 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 92 g 139%
Katı Yağ 0.33 g 2%
Kolestrol 14.03 mg 5%
Sodyum 460.63 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 23.43 g 8%
Diyet Lifi 0.67 mg 2%
Protein 12.99 g 26%
Kalsiyum 34.11 mg 3%
Demir 1.86 mg 10%
Potasyum 189.39 mg 5%
A Vitamini 1694.32 IU 34%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.13 mg 107%
B12 Vitamini 0.4 µg 0%
E Vitamini 4.98 mg 17%
K Vitamini 275.55 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.