1
uygun tnecere veya tava ocaga alınır yeterı kadar tereyag ve zeytın yagı eklenır sogan sarmısak arpacık sogan ılave edılır onlar pembeleşınce karıdes mıdye ahtapot ılave edılır onlarda pıstıkten sonra haşlanmıs kalamar haşlanmıs kabak havuc ılave edılır pazı ve feslagen eklenır baharatı verılır krema eklenı 3 dk kaynatılır ardından makarna ile karıstırılır servıse hazır hale getırılır
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
2316.24 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
82.32 g |
125% |
Katı Yağ |
11.56 g |
58% |
Kolestrol |
580.14 mg |
193% |
Sodyum |
2905.85 mg |
121% |
Toplam Karbonhidrat |
116.18 g |
39% |
Diyet Lifi |
6.07 mg |
20% |
Protein |
265.29 g |
531% |
Kalsiyum |
553.49 mg |
55% |
Demir |
31.12 mg |
173% |
Potasyum |
3763.66 mg |
108% |
A Vitamini |
13873.92 IU |
277% |
B1 Vitamini |
0.7 mg |
47% |
B2 Vitamini |
2.56 mg |
151% |
B3 Vitamini |
0.82 mg |
4% |
B6 Vitamini |
6.09 mg |
305% |
B12 Vitamini |
7.5 µg |
0% |
E Vitamini |
1.62 mg |
5% |
K Vitamini |
3.29 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.