Dana Etli Fajita - COOK Tüketici Ürünleri

Dana Etli Fajita

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Meksika Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3525 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kekik 3 Tatlı Kaşığı
2 Karabiber 1 Çay Kaşığı
3 Pul Kırmızıbiber 2 Tatlı Kaşığı
4 Kırmızı Biber 2 Adet
5 Sivri Biber 3 Adet
6 Soğan 1 Adet
7 Dana Kontrfile 500 Gram
8 Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
9 Tortilla 4 Adet
10 Acı Biber Sos 1 Tatlı Kaşığı
11 Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
12 Cook Fırın Torbası Küçük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Dana biftekler ince uzun şeritler halinde doğranır.Etler içine hiçbirşey ilave edilmeden cook fırın torbasında tarif edildiği şekilde ve ısıda pişirilir. Wog tava ısıtılıp yağ ilave edilir. Jülyen doğranmış sebzeler sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber tek tek ilave edlip pembeleştirilir. Ateşi kısıp, biber salçası ilave edilir Bunların üzerine fırında pişirdiğimiz etler, acı sos, pul biber, karabiber, tuz ilave edilir. Etler bütün malzeme ve baharatlarla harmanlanıp tatlanana kadar bir kaç dakika karıştırarak pişirilir.Arzuya göre, tortilla ekmekleri içerisinde servis edilir. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 881.49 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 251.41 g 381%
Katı Yağ 0.1 g 1%
Doymamış Yağ 0.16 g 2%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 615.62 mg 26%
Toplam Karbonhidrat 80.52 g 27%
Diyet Lifi 1.5 mg 5%
Protein 41.98 g 84%
Kalsiyum 321.74 mg 32%
Demir 7.81 mg 43%
Potasyum 280.41 mg 8%
A Vitamini 772.25 IU 15%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.23 mg 112%
E Vitamini 11.41 mg 38%
K Vitamini 1.11 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.