# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 215 Gram |
2 | Esmer Şeker | 30 Gram |
3 | Pudra Şekeri | 70 Gram |
4 | Tereyağ | 115 Gram |
5 | Yağlı İnek Sütü | 125 Mililitre |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Kabartma Tozu | 1 Tatlı Kaşığı |
8 | Damla Çikolata | 170 Gram |
Hazırlanışı: Fırını 190 derecede ısıtın. 10 adetlik çörek kalıbını ya da 10 adet kağıt kalıbını yağlayın. Mikserle tereyağını yumuşayana kadar çırparak krema haline getirin. İki çeşit şekeri de ekleyin;rengi acılana kadar ve tüy gibi olana kadar çırpın. Her seferinde 1 adet eklenerek yumurtaları cırpın. Unu ve kabartma tozunu birlikte iki kez eleyin.Tereyağı karışımını ekleyerek karıştırın; sütü azar azar ekleyerek karıştırın.Karışımı ikiye bölün ve kalıpların yarısına kadar doldurun. Üzerlerine birkaç damla çikolata serpiştirin;sonra karışımın kalan kısmını da bir kaşık yardımıyla kalıplara koyun. Arzuya göre üstüne de damla çikolata koyabilirsiniz.
Pişirilişi: Rengi hafifçe değişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin . Dışarı çıkartmadan önce 5 dakika dinlendirin .. Afiyet olsun.
Kalori | 544.88 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 20.47 g | 31% |
Katı Yağ | 9.96 g | 50% |
Kolestrol | 24.38 mg | 8% |
Sodyum | 268.91 mg | 11% |
Toplam Karbonhidrat | 44.31 g | 15% |
Diyet Lifi | 1.29 mg | 4% |
Protein | 12.18 g | 24% |
Kalsiyum | 71.93 mg | 7% |
Demir | 1.62 mg | 9% |
Potasyum | 263.21 mg | 8% |
A Vitamini | 422.04 IU | 8% |
E Vitamini | 0.47 mg | 2% |
K Vitamini | 0.06 µg | 0% |