1
dag erigi turşusu erikler kurutulmuş olur uaşak yazıtepenin daglarında bulunur çek ekşidir yapılışı erikleri sıcak suylayıkadıktan sonra tencereye koy ve suyunuda kat 1 saat kaynattıktan sonra süzdür tencereye suyunu sonra içine kurutulmuş bütün biber ve kabakları ortadan kesip barmak şeklinde yaptıktan sonra içlerinin çekirdegini alıp 4santim büyüklügünde dogra içine at sarmısaklarıda soy içineat dövüpte 3diş kabaklar yumuşadıktan sonra az kekik at sogut yemekle için
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
211.88 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.55 g |
1% |
Katı Yağ |
0.02 g |
0% |
Doymamış Yağ |
0.14 g |
1% |
Kolestrol |
0.17 mg |
0% |
Sodyum |
24.79 mg |
1% |
Toplam Karbonhidrat |
49.8 g |
17% |
Diyet Lifi |
12.75 mg |
43% |
Protein |
3.56 g |
7% |
Kalsiyum |
84.37 mg |
8% |
Demir |
1.38 mg |
8% |
Potasyum |
1042.55 mg |
30% |
A Vitamini |
7916.62 IU |
158% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B6 Vitamini |
0.61 mg |
31% |
E Vitamini |
1.21 mg |
4% |
K Vitamini |
19.02 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.