Dag Erigi Turşusu - COOK Tüketici Ürünleri

Dag Erigi Turşusu

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1271 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kabak 4 Adet
2 Su 1.5 Litre
3 Sivri Biber 4 Adet
4 Sarımsak 1 Adet
5 Dag Erigi 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

dag erigi turşusu erikler kurutulmuş olur uaşak yazıtepenin daglarında bulunur çek ekşidir yapılışı erikleri sıcak suylayıkadıktan sonra tencereye koy ve suyunuda kat 1 saat kaynattıktan sonra süzdür tencereye suyunu sonra içine kurutulmuş bütün biber ve kabakları ortadan kesip barmak şeklinde yaptıktan sonra içlerinin çekirdegini alıp 4santim büyüklügünde dogra içine at sarmısaklarıda soy içineat dövüpte 3diş kabaklar yumuşadıktan sonra az kekik at sogut yemekle için

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 211.88 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 0.55 g 1%
Katı Yağ 0.02 g 0%
Doymamış Yağ 0.14 g 1%
Kolestrol 0.17 mg 0%
Sodyum 24.79 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 49.8 g 17%
Diyet Lifi 12.75 mg 43%
Protein 3.56 g 7%
Kalsiyum 84.37 mg 8%
Demir 1.38 mg 8%
Potasyum 1042.55 mg 30%
A Vitamini 7916.62 IU 158%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.05 mg 3%
B6 Vitamini 0.61 mg 31%
E Vitamini 1.21 mg 4%
K Vitamini 19.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.