Creme Brulee - COOK Tüketici Ürünleri

Creme Brulee

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Fransız Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 5043 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 75 Gram
2 Esmer Şeker 8 Tatlı Kaşığı
3 Yumurta 8 Adet
4 Krema 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

1 kg krema 75 gram toz şeker ve 8 yumurta sarısını bir kabın içinde şeker eriyene kadar karıştırarak çırpın. Isıya dayanıklı kaselere doldurun. 180 derece sıcaklıktaki fırının orta gözünde 1 saat kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerlerini tamamen örtecek şekilde (herbirine ortalama 1 yemek kaşığı kadar), esmer şeker serpin. Pürmüz ile şekeri yakarak karamelleştirin. (Pürmüz kullanmadığınız takdirde kaseleri buz dolu bir tepsinin içine yerleştirin. Fırının ızgarasını çalıştırın, bu hazırlanan buz dolu tepsiyi, üzerleri şeker ile kaplanmış Creme Brulee’ler ile ızgaraya en yakın mesafeye koyun. Buz, bu sıcaklıkta kremanın kıvamını korumasını sağlayacaktır.) Şekerler karamelleştiğinde Creme Brulee hazır demektir. Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 630.47 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 37.76 g 57%
Katı Yağ 14.38 g 72%
Kolestrol 166.25 mg 55%
Sodyum 315.09 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 20.47 g 7%
Protein 11.9 g 24%
Kalsiyum 164.22 mg 16%
Demir 0.83 mg 5%
Potasyum 419 mg 12%
A Vitamini 1666.63 IU 33%
E Vitamini 0.5 mg 2%
K Vitamini 0.23 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.