Çokratma - COOK Tüketici Ürünleri

Çokratma

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1671 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Su 4 Su Bardağı
2 Taze Soğan 2 Adet
3 Sazan 4 Adet
4 Domates Salcası 3 Yemek Kaşığı
5 Sıvı Yağ 5 Yemek Kaşığı
6 Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (8m) 1 Paket

Yapım Aşamaları

1

SAZAN BALIKLARI TEMİZLENİP, KAFA, KUYRUK VE ORTA BÖLÜMÜ 3'E BÖLÜNÜP YIKANARAK COOK ALİMİNYUM FOLYO İÇERİSİNDE BUZDOLABINDA DİNLENDİRİLİR. 2 ORTA BOY SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYARAK 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ VE 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN İLE KAVRULUR. KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA EKLEYEREK KAVURMA İŞLEMİ 2 DAKİKA DAHA SÜRDÜRÜLÜR. KAVRULAN SOĞANLARIN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI ILIK SU EKLEYİP 3 - 4 DAKİKA DAHA KAYNATARAK BALIKLAR DA ÜZERİNE EKLENİR. BALIKLARDA EKLENDİKTEN YAKLAŞIK 10 DAKİKA SONRA DA TENCERENİN İÇERİSİNE 1 LİMON SUYU EKLENİR. 4 - 5 ADET DE FESLEĞEN YAPRAĞI EKLEDİKTEN SONRA ORTA ATEŞTE 15 DAKİKA DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 278.57 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 82.06 g 124%
Sodyum 34.5 mg 1%
Toplam Karbonhidrat 4.4 g 1%
Diyet Lifi 1.67 mg 6%
Protein 27.22 g 54%
Kalsiyum 37.33 mg 4%
Demir 0.63 mg 4%
A Vitamini 166.67 IU 3%
E Vitamini 3.47 mg 12%
K Vitamini 0.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.